Många av oss känner att vi skulle kunna dela med oss av våra kunskaper inom ett ämne och dessutom tjäna lite pengar, så varför skulle dieter vara ett undantag? Faktum är att dieter är något som intresserar nästan alla människor, åtminstone någon gång i livet. Känner man att man har riktigt bra koll på en diet eller kanske har hittat på en egen diet så kan det vara en idé att ge sig på att skriva en bok som kan hjälpa till att sprida den.

Det finns en hel del att tänka på när man ska skriva en bok. En bok om dieter skiljer sig visserligen ifrån exempelvis skönlitteratur och det krävs inga särskilda kunskaper inom skrivande för att lyckas. Men en bok med dålig stavning, särskrivning och andra konstiga felaktigheter leder tyvärr till ett lägre förtroende för boken även om man har väldigt stor koll på det man skriver om. Känner man att man har problem med skrivandet bör man därför ta hjälp av någon som är bra på det, som exempelvis en familjemedlem eller en vän.

Det boken bör innehålla är bakgrund och fakta om dieten, lite om varför den är bra och hur den har hjälpt just dig i livet, vad den kostar i längden samt sist men inte minst recept. Det är alltid recepten som är det stora intresset för folk som köper böcker inom dieter. Man kanske redan känner till en diet men man har ingen aning om vad man kan laga för sorts mat.

Tyvärr kan det vara svårt att ge ut en bok om man inte har rätt kontakter eller om man inte har ett känt namn. Men det finns webbplatser på Internet där vem som helst kan släppa sin bok och så kallade print on demand tjänster som innebär att en bok trycks om någon är intresserad av den. Man kan ju alltid försöka.